Recepten omroep brabant

Couli van geroosterde tomaat voor bij de BBQ
Tomaat in stukken stukken snijden en in een ovenschaal leggen die beolied is met tijm en rozemarijn, knoflook, zout en peper. 10 Minuten in een voorverwarmde oven op 275-300 graden Celcius. Pureren met een blender of staafmixer en dan uitzeven. Op smaak brengen met peper en zout. Koud of warm te serveren als heerlijk lichtgerookte tomatensalsa bij de BBQ.

Tonijn met komkommer en wasabi 
2 Komkommers in blokjes snijden, mengen met 2 el yoghurt, 1 mespuntje wasabi en zout. Verse tonijn in plakken snijden en marineren met olijfolie, limoen, peper en zout.

Puree van doperwten met dragon 
Doperwten gaar koken en daarna fijndraaien in een blender met een scheut room en dragon. Zeven door een bolzeef . Uitstekend te serveren in een kopje met wat uitgebakken spek als garnituur er boven op.

Gazpacho van meloen 
Meloen in blender fijnmalen en op smaak brengen met een scheut sherry, limoensap van 1 limoen, zout, zwarte peper en wat limoenrasp. Met heel fijn gesneden stukjes komkommer, olijfringetjes en hamreepjes en 1 lepel creme fraiche garneren. Op bord gegaarde zalm met nieuwe aardappelen, lamsoren en Holandaisesaus

2 dl witte wijn, beetje azijn, zout en peper inkoken tot de helft.
2 dooiers toevoegen, luchtig gaarkloppen op laag vuur en opmonteren met gesmolten boter.

Aardappelen koken
Lamsoren opwarmen in beetje kokend water, op bord leggen.
Rauwe dun gesneden zalm eroverheen leggen, zout en peperen daarna saus erover heen.